ارتوپدی

دانستنی های ارتوپدی

۲ مطلب در آبان ۱۴۰۰ ثبت شده است

کاربرد زانوبند و مچ بند طبی در ورزش

آسیب های وارده به مچ دست

بسیاری از فعالیت های روزمره مثل کار یا ورزش های سنگین باعث ایجاد فشار بیش از حد به قسمت های مختلف بدن به خصوص مچ دست و زانو می شوند. زمانی که مچ دست در موقعیت های نامطلوب قرار بگیرد و یا فشار بیش از حد بر آن وارد شود، باعث ایجاد درد در قسمت مچ دست می گردد. مچ بند های طبی راه درمان این دردهای شایع هستند که با کنترل حرکت و نگه داشتن مچ دست به کاهش درد کمک فراوانی می کنند.
استفاده مداوم از کامپیوتر و تایپ کردن، بازی های کامپیوتری و ورزش هایی مانند فوتبال، والیبال، بسکتبال، تنیس، اسکواش، پینگ پنگ، بدنسازی و وزنه برداری از جمله فعالیت‌هایی هستند که با فشار بر روی مچ دست عارضه ای به نام سندروم تونل کارپال و یا تحت عنوان مچ درد را ایجاد میکنند. نواحی مچ دست و ساعد زمان حرکات ورزشی در معرض آسیب پذیری بیشتری هستند.

آسیب های وارده به زانو

زانو بزرگترین مفصل بدن است و باه دلیل ساختار پیچیده، نسبت به قسمت های دیگر بدن تحت فشار بیشتری است و به راحتی در اثر ضربه آسیب هایی مثل کشیدگی، دررفتگی، پارگی و شکستگی به آن وارد می شود. این قسمت بدن از رباط ها، تاندون ها، مینیسک، استخوان و عصلات تشکیل شده که ممکن است هر کدام از آنها به سادگی آسیب ببیند.
زانو مسئول تحمل وزن بدن و حرکت پاها را به عهده دارد و همین موضوع سبب می شود مواردی مثل افزایش وزن نیز برای این بخش از بدن بسیار آسیب رسان باشند. بعضی از آسیب های زانو با زانو بند درمان میشود و در بعضی موارد که ضربه بیشتری وارد شده باشد و آسیب جدی باشد به عمل جراحی نیاز است.
علامت شایع زانوی آسیب دیده ، تورم، درد و بی ثباتی درزانو می‌باشد. در ورزش هایی مثل فوتبال، والیبال و بسکتبال بیشتر قسمت رباط صلیبی و رباط جانبی داخلی آسیب میبیند. در این ورزش ها در اثر پیچیدن ناگهانی و پرش و تغییر جهت سریع، زانو صدمه میبیند یا هنگام تکل کردن دچار پارگی مینیسک می گردد که علائمی چون درد، تورم، سفتی و قفل کردن و کاهش حرکات زانو دارد.
دلیل دیگر آسیب دیدن زانو شکستگی است که شایع ترین آن مربوط به استخوان کشکک است که این خطر نیز هنگام انجام ورزش های سنگین بسیار زیاد است.
برای پیشگیری از وارد شدن آسیب به زانو و مچ دست هنگام ورزش، انواع زانوبند و مچ بند ها یکی از بهترین راهکارهای موجود هستند. این وسایل ارتوپدی هم برای پیشگیری از آسیب و هم درمان مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه شما را با انواع مچ بندها و زانو بند ها و کاربرد و فواید آنها آشنا می سازیم:

کاربرد مچ بند طبی در ورزش

مچ بند های طبی برای پیشگیری و التیام آسیب دیدگی های ورزشی ، ورم، برطرف کردن رگ به رگ شدگی ناشی ازپیچ خوردن، آسیب های ناشی ازشکستگی و بدون شکستگی و دیگر مشکلات مربوط به مچ دست به کار میروند. استفاده از مچ بند در طول شبانه روز، به فرد کمک می کند تا مچ دست را در حالت معین و ثابت نگه دارد و علائم سندروم تونل کارپال را کاهش و التیام بخشد، همچنین برای پیشگیری از آسیب دیدن مچ دست در طی فعالیت های روزانه ای که به صورت مداوم و بی وقفه انجام می شوند، بسیار مفید است. از دیگر فواید خرید مچ بند طبی، درمان آرتروز مچ دست، ثابت نگه داشتن مچ دست، التیام درد و نگهداری از دست بعد از پیچ خوردگی، شکستگی، دررفتگی و کاهش دوره درمان است.

انواع مچ بندهای طبی

مچ بند کشی (اسپلینت):

مناسب برای ثابت نگه داشتن مچ دست، توانبخشی پس از آسیب دیدگی و کاهش ورم می باشد و برای افرادی که زمان های طولانی از کامپیوتر استفاده می کنند و یا تایپ می کنند مناسب است.

مدل ترکیبی (مچ بند و شست بند آتل دار):

این نمونه از مچ بند قادر است همزمان از مچ دست و شست انگشت محفاظت کند و برای کسانی که عمل جراحی روی شست خود انجام داده اند این نمونه از مچ بند گزینه مناسبی است.

آتل انگشت:

عموماً برای افرادی که در اثر سانحه دچار شکستگی و یا آسیب تاندون های دست شده اند مورد استفاده قرار می گیرد وانگشتان دست را را در وضعیت ثابتی قرار می دهد.

مچ بند ورزشی:

این نمونه از مچ بند در زمان هایی که مچ دست نیازمند حرکات شدید و غیر عادی است مورد استفاده قرار می گیرد. مچ بند های ورزشی انعطاف پذیری بالایی دارند و از صدمه های ناگهانی در حین ورزش محافظت کرده و باعث تقویت مچ دست میشوند.

مچ بند پس از عمل:

همانطورکه ازاسمش پیداست این نمونه از مچ بندهای طبی برای بعد از عمل جراحی استفاده می شود و انعطاف پذیری کمتری نسبت به مچ بند ورزشی دارد واز آن بزرگتر است. محدودیت حرکتی این مدل ها بسیار بالاست و مثل مچ بندهای آتل دار عکل می کنند.

مهمترین معیارها و ویژگی هایی که برای خرید یک مچ بند طبی مناسب باید در نظر گرفت:

برای این که یک مچ بند مناسب انتخاب نمایید لازم است بعضی نکات از جمله قابلیت شستشو، پوشش داخلی، جنس مچ بند، سبک بودن، حفظ گرما و میزان راحتی در استفاده از مچ بند را مورد بررسی قرار دهید.

نکته:
اینکه چه مچ بندی مورد پسند شما باشد و یا ازچه جنسی باشد به عهده خود شماست و بهتر است در این باره با پزشک خود مشورت کنید. فراموش نکنید که از لحاظ اندازه باید متناسب مچ شما باشد، نه کوچکتر از مچ دست باشد و نه بزرگتر تا بتواند بهترین پشتیبانی را برای شما ایفا کند. یکی از نکات مهم این است که قابلیت تنظیم شدن داشته باشد.
مچ بند ها انواع بسیار متفاوتی دارند که قیمت آنها به پارامتر های گوناگونی مثل کیفیت ساخت، شرکت و برند سازنده آن ونوع مچ بند و جنس آن متغیر است. برای جلوگیری از اتلاف وقت و انرژی به راحتی می توان محصول مورد نیاز خود را به صورت آنلاین از فروشگاه های معتبر خرید کرد.

کاربرد زانوبند در ورزش

زانو بند طبی یک گزینه مناسب برای پیشگیری و کاهش شدت آسیب رباط زانو است و یکی از ابزارهای مهمی است که تمامی ورزشکاران و بازیکنان در حین بازی از آن استفاده می کنند. از فواید خرید زانوبند میتوان به کاهش اصطکاک بین مفاصل، ثابت و مقاوم نگه داشتن زانو، پیشگیری از وارد شدن صدمات به زانو، تسکین دهنده و کاهش دهنده درد نام برد.
استفاده از زانوبند در زمان ورزش بدنسازی علاوه بر افزایش ایمنی ورزشکار ابزاری در جهت کمک اوست تا از آسیب دیدن جلوگیری کند وهم با ایجاد فشار از زانو محافظت کند. در تمرین باوزنه های سنگین، زانوبند نقش مهمی را ایفا می کند.

انواع زانوبندهای طبی

مدل های اصلی زانوبند ها به چند دسته ی آستین های زانو، زانوبندهای پروفیلاکتیک، زانوبند های عملکردی و بریس بعد از عمل جراحی هستند.
آستین های زانو جزو رایج ترین زانو بند هایی هستند که همیشه در سراسر دنیا توسط ورزشکاران استفاده می شوند اما به اندازه زانوبندهای طبی از قسمت جلوی زانو و کشکک حمایت و محافظت نمی کنند.
زانوبندهای پروفیلاکتیک گزینه مناسبی برای کاهش شدت آسیب رباط زانو دارند. زانوبندها نقش حمایت کننده و همچنین پیشگیری کننده را برای زانو ایفا می کنند و برای درمان آرتروز زانو نیز مورد استفاده قرار می گیرند. زانوبندهای کشسانی و ارتجاع پذیر با حمایت کردن زانو به راحتی روی آن قرار می گیرند و از بافت های نرم و همچنین ماهیچه ها و رباط ها محافظت می‌کنند. علاوه بر این باعث گرم شدن زانو و افزایش خون رسانی در آن می شوند که این عملکرد به بهبودی سریعتر آسیب دیدگی زانو منجر می شود.
هنگام پارگی رباط صلیبی، بهترین گزینه ای که پزشک شما بعد از عمل جراحی برایتان تجویز می کند، استفاده از زانوبند لولادار است که برای ثابت نگه داشتن زانو است. برای بهبود درد کشکک زانو، می توان از زانوبند هایی باجنس نئوپرن استفاده کرد که برای ثابت نگه داشتن استخوان کشکک و کاهش درد توصیه میگردد.
امیدواریم که در این مطلب توانسته باشیم شما را با انواع مچ بند و زانو بند و فواید آنها هنگام ورزش و کارهای سنگین آشنا کنیم تا در زمان خرید بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. شما هنگام انجام ورزش از ساپورت های حمایتی استفاده می کنید یا نه؟

منبع

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فرزاد آشوری

نکات مهم خرید کمربند طبی + ویژگی های مدل های مختلف آن

به نقل از مجله سلامت ، افراد زیادی در دنیا به دلایل متعدد کمر درد را تجربه می کنند و این درد موجب مختل شدن تمامی فعالیت های روزانه فرد می گردد. کمربند طبی یکی از بهترین ابزارهایی است که می تواند در کاهش درد بسیار کمک کننده و مفید باشد. کمر بند طبی  برای محافظت بیشتر از ستون فقرات استفاده می شود و سبب کاهش درد و بهبودی وضعیت بدن نیز می گردد.
مشکلات متعددی سبب ایجاد کمر درد میشوند که علت اصلی آنها بهتر است توسط پزشک متخصص تشخیص داده شوند. در اینجا به طور خلاصه به چند علت شایع کمر درد اشاره می‌کنیم. یکی از دلایل کمر درد در افراد، آرتروز است که غالباً با بالا رفتن سن به وجود می آید. این عارضه در اثر ساییدگی غضروف در مفاصل ستون فقرات رخ می دهد. دیسک کمر نیز یکی دیگر از علت های شایع کمر درد در افراد است.
هنگامی که عضلات کمر در اثر یک فعالیت ناگهانی و جدید تحت فشار قرار میگیرند، موجب درد در ناحیه کمر می شوند که درمرحله اول با استراحت و سرد کردن عضلات این درد کاهش پیدا می‌کند و با انجام فیزیوتراپی و اصلاح حرکات معمولاً از کشیدگی مجدد عضلات جلوگیری می شود ، همچنین در صورت ادامه ی درد خرید کمربند طبی و استفاده از آن توصیه می شود گرچه توجه کنید پیش از خرید کمربند طبی باید با پزشک خود مشورت کنید.

دلایل استفاده از کمربند طبی

استفاده از کمر بند طبی سبب کاهش درد و بهبود توانایی حرکت و گرم نگه داشتن عضلات کمر در فرد می شود. هم چنین کمر بند طبی به عنوان کمر بند پشتیبان و تقویت کننده کمر عمل میکند و نقش عضله خارجی را ایفا می کند که به نگهداری و حفظ ستون فقرات کمک فراوانی می کند. کمر بند طبی را بلافاصله بعد از عمل جراحی می توان برای حفظ ثبات و تعادل ستون فقرات استفاده نمود، هم چنین نواحی آسیب دیده را ثابت و بدون حرکت نگه میدارد و درد را کنترل می کند. همچنین کمربند ها می توانند نقش شکم بند طبی را ایفا کرده و در بخش شکم و پهلو ها ایجاد گرما و تعریق کنند.

انواع کمربند طبی

کمر بندهای طبی انواع مختلفی دارند که از مواد و جنس متنوعی ساخته می شوند و هر کدام از مدل های آنها برای هدف خاصی طراحی شده است که عمدتاً جنس آنها از پارچه های کشی و نئوپرن است.

کمر بند طبی نرم و انعطاف پذیر

این نوع از کمر بند ها به دلیل استفاده از مواد نرم، علاوه بر حمایت از کمر و کمک به بهبود وضعیت بدن، شرایط آزادی حرکت بیشتری نسبت به کمربند های سخت و نیمه سخت ارانه می دهند. جنس استفاده شده در  کمر بند های نرم معمولاً الاستیکی و کشسانی است و برای درمان و کنترل مشکلات کمر و درد هایی نظیر گودی کمر، دیسک کمر، قوز کمر و … مناسب هستند و نوعی ماساژ برای عضلات کمر نیز محسوب می‌شوند.
کمر بندهای نرم نسبت به کمر بندهای سخت و نیمه سخت، سبک تر هستند و سبب افزایش گردش خون در عضلات بدن و ایجاد ثبات در کمر می گردند. این کمر بند های کشسانی حرکت را تا حدودی محدود می کنند و هنگام بلند کردن جسم، فشار بیشتر را بر روی عضلات پا وارد میکنند، هم چنین نحوه درست نشستن و ایستادن را کنترل می‌کنند. در زمان استفاده از این کمر بند ها، کمر باید صاف باشد و به جلو خم نشود. 
از دیگر مزایای کمر بند های نرم و انعطاف پذیر این است که برای درمان انحناء ستون فقرات در نوجوانان به ویژه دختران استفاده میشوند. عموما در تمامی اوقات حتی هنگام خواب نیز می توان از کمر بندهای کشسانی استفاده نمود.

کمر بند طبی سخت

این نوع از کمربند ها معمولاً از جنس پلاستیک سخت و انعطاف پذیر ساخته می شوند. کمربند های طبی سخت برای افرادی مناسب هستند که درد شدیدی دارند یا در دوران بهبودی پس از جراحی هستند و نباید هیچ حرکتی داشته باشند. این مدل کمربند برای نگهداری از ستون فقرات و قسمت پایین کمر و محدود کردن حرکت طراحی شده اند. اغلب شکستگی ها با استفاده از این نوع کمر بند های طبی درمان می‌شوند. هم چنین برای تسریع در روند بهبودی و هم ترازی ستون فقرات توسط پزشک تجویز میشوند. کمر بند های سخت بلافاصله بعد از عمل جراحی برای کمک به تثبیت ستون فقرات و برای کمر درد های حاد، فتق دیسک کمر، لغزش یا جابجایی مهره های کمری بر روی هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. نکته مهمی که در رابطه با کمر بند طبی سخت باید رعایت نمود این است که فقط در حالت ایستاده مورد استفاده قرار می گیرند و در زمان خواب باید از کمر جدا شوند. مدت زمان استفاده از نوع کمر بند سخت با تجویز پزشک حدوداً بین سه تا شش ماه طول میکشد.

کمر بند طبی نیمه سخت

این مدل از کمر بند، ترکیبی از مدل های نرم و سخت می باشد که معمولا از جنس پلاستیک ساخته میشود. ویژگی آن این است که برای بیمار، نسبت به  مدل کمر بند نرم، ثبات و عدم حرکت بیشتری را تأمین می‌کند، اما از لحاظ محدودیت حرکتی، از مدل کمر بند سخت، راحت‌ تر است.

کمربند کار

نوع دیگری از کمر بند طبی در بازار یافت می شود که به کمر بند طبی کار معروف است. برای افرادی که تا زمان بهبودی کامل نمی توانند فعالیت خود را متوقف کنند، این نمونه از کمر بند طبی بسیار موثر است. به ویژه برای افرادی که ساعت های طولانی پشت میز نشسته یا در حال رانندگی هستند. هم چنین برای مشاغل سختی که فشار بیشتری را ممکن است به پایین کمر وارد کنند و دچار آسیب دیدگی شوند، استفاده از کمربند کار پیشنهاد می‌شود. این کمر بند ها از کشیدگی بیش از حد ستون فقرات پیشگیری میکنند و هم چنین درد عضلات کمر را کاهش میدهند و در زمان فعالیت از کشیدگی بیش از حد در ستون فقرات جلوگیری میکنند که برای مشاغلی چون انبار داری، وزنه برداری، کار در معدن، صنایع ساختمانی، کارگاه ها و بیمارستان ها و… بسیار موثر هستند.

کمر بند طبی کار از ناحیه پایین کمر حمایت می کند و با استفاده از این نوع کمر بند به فعالیت های روزمره میتوان پرداخت. زمان استفاده از این کمر بند سبب میشود که بلند کردن جسم به روش صحیح انجام شود و به جای فشار بر روی کمر، بیشتر سنگینی روی عضلات پا وارد شود. استفاده از هر نوع این کمر بند های طبی بهتر است با تشخیص و مشورت پزشک متخصص صورت بگیرد.

نحوه استفاده از کمر بند طبی

پوشیدن و استفاده صحیح از کمر بند طبی می تواند سبب عملکرد مطلوب آن شود، که در این قسمت شما را با نکات و نحوه استفاده درست از کمر بند طبی آشنا می سازیم تا در زمان لزوم به نتیجه مطلوب و عالی دست یابید. 
در صورت داشتن کمر درد به ویژه بعد از عمل جراحی برای پوشیدن یا بستن آن بهتر است از دوست یا کسی که کنار شماست کمک بگیرید و اگر هیچ کس نبود تا به شما کمک کند، با استفاده از یک صندلی، بدون وارد کردن فشار به کمر خود، کمر بند طبی خود را ببندید.
به این صورت که کمر بند را کاملاً باز کنید و روی صندلی قرار دهید و خودتان بر روی صندلی بنشینید، به نحوی که کمر بند شما را در بر بگیرد و بالهای آن در اطراف شما قرار بگیرد. سپس بالهای کمر بند را گرفته و ببندید و از جای خود بلند شوید. به این ترتیب نیاز ندارید که دست خودتان را تا رسیدن به کمر خود بکشید. اگر کمر بند طبی شما از جلو باز می شود، می توانید آن را به تنهایی ببندید، فقط تا جایی که امکان دارد باید محکم بسته شود تا ثبات بیشتری فراهم کند.
 بهتر است به پوست خود برای این که زیر کمر بند، تحریک یا زخم نشود  لوسیون یا کرم نزنید. بخش هایی از پوست را که با کمر بند بیشتر تماس دارد، الکل بزنید تا از تحریک شدید پوست پیشگیری کنید. با تمیز نگه داشتن پوست خود از به وجود آمدن تاول و تحریک خودداری کنید و پوست زیر کمر بند را روزانه تمیزکنید.
 در زیر کمر بند یک لباس تمیز از جنس کاملا پنبه ای بپوشید که بدون چروک و جذب بدن باشد و زیر کمر بند جمع نشود، و روی کمر بند  لباس آزاد بپوشید تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید. هم چنین بیشتر در معرض هوای خنک قرار بگیرید. به یاد داشته باشید با استفاده از کمر بند شما به بهبودی و آسایش می رسید و نسبت به پوشیدن کمر بند طبی مثبت نگر باشید و آنرا کمکی برای انجام فعالیت های روزانه خود بدانید.


نکات بسیار مهمی که در استفاده از کمر بند طبی باید رعایت نمود:

کمر بند طبی باید مطابق سایز شما تنظیم شده باشد و شل یا بیش از حد تنگ نباشد. اگر فشار بیش از حدی به پوست وارد می شود نیاز است که پزشک، کمر بند را مجددا تنظیم کند. در صورت مشاهده موارد زیر باید با پزشک خود تماس بگیرید.
در اثر استفاده از کمر بند طبی پوست شما دچار زخم شده باشد.
تنفس و غذا خوردن شما را با مشکل روبرو کرده باشد.
کمربندتان در اثر اضافه یا کم شدن وزن، بیش از حد تنگ یا شل شود.
درد جدیدی در ناحیه دیگر بدن احساس کردید.
در هنگام خرید کمر بند طبی توجه به نوع و مدل آن بسیار مهم است و برای آگاهی از این که برای دوران بهبودی و بازسازی عضلات کدام نوع از کمر بند مناسب است، باید حتماً تحت نظر پزشک متخصص انتخاب درست کمر بند صورت گیرد. نکته دوم برای انتخاب کمر بند طبی سایز و اندازه آن و قابلیت تنظیم شدن آن است که باید طبق سایز دور کمر و شکم تنظیم گردد. جنس کمر بند طبی یکی دیگر از ملاکهای انتخاب است که در حال حاضر در بازار کمر بند هایی از جنس الاستیک، نئوپرن، پارچه و … وجود دارند که قابلیت شستشوی آسان را دارا هستند.

 

برخی از کمر بندهای طبی در کنار معیارهای ذکر شده، ویژگی های جانبی دیگری نیز دارند. از جمله این که برخی از آن ها در ساختار خود تعدادی آهن ربا دارند که با استفاده از این خاصیت افزایش جریان خون بهتر در قسمت آسیب دیده صورت میگیرد تا بهبودی زودتر به دست آید. برخی دیگر از کمر بندهای طبی قابلیت ماساژوری دارند که سبب تسکین درد و گرم نگه داشتن عضلات کمر می شوند. 
بعد از آشنایی با انواع کمر بندهای طبی و معیار انتخاب آن ها برای راحتی در خرید، بدون نیاز به مراجعه حضوری و اتلاف وقت به ویژه در شرایط حال حاضر و ویروس کرونا شما میتوانید در هر زمان از شبانه روز اقدام به خرید آنلاین محصول و کمر بند مورد نیاز خود کنید. در این راستا، مجموعه تن یار و همکاران پشتیبان ما مفتخر هستند با ارائه تولیدات و محصولات با بهترین کیفیت و کارایی و قیمت مناسب در تمام طول شبانه روز خدمت شما عزیزان باشند.
منبع : سایت تن یار

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فرزاد آشوری